Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Bergmann  u dizajniranju svojih jedinstvenih gramofona kombinira skandinavski dizajn i jednostavnost, uz obaveznu implementaciju zračnog ležaja kao najboljeg postojećeg. Specifičnost Bergmann gramofona je da koriste strujanje zraka za uzgon tanjura i tangencijalne ručke. Na taj način gramofonski tanjur i ručkica cijelo vrijeme lebde na zračnom filmu, a trenje koje je najveći neprijatelj gramofonskih ležaja, svedeno je na nulu. Zrak se isporučuje iz čudesnog bešumnog zračnog kompresora. Nitko do sada to nije tako jednostavno i efikasno napravio kao Johnnie Bergmann Rasmunsen. Za 2017. godinu predstavljen je ultimativni model gramofona Galder, koji može primiti čak četiri konvencionalne ili zračne ručice, a nudi i opciju vakumskog prijanjanja gramofonske ploče. Program je upotpunjen i sa dvije zračne linerane ručice koje se mogu postaviti na sve gramofone.

Kontaktirajte nas za trenutnu najbolju moguću ponudu. Po Vašem pozivu saznat ćete koliko traženi uređaj trenutno košta u svijetu, a mi ćemo pokušati ponuditi konkurentniju cijenu.

Pročitaj više

Ključne riječi primjenjene u konstrukciji su: Manje je više. Sve mehaničke komponente u gramofonima i gramofonskim ručkama razvijene su i proizvedene u tvrtki Bergmann Audio u Danskoj.  Nakon sastavljanja, svaki proizvod detaljno je testiran, prije nego što je poslan nekom od svojih pomno odabranih distributera. Bergmann proizvodi dobili su ime iz Skandinavske mitologije – zbirki energičnih i pozitivnih priča. Tvrtka Bergmann nada se da će njihovi kupci dobiti snažno i pozitivno glazbeno iskustvo kroz njihove proizvode, te doživjeti glazbu kako su skladatelji namijenili da je se doživi.

Prvi Bergmann gramofon lansiran na svjetsko tržište, model Sindre, od strane kupaca i audio kritike proglašen je umjetničkim djelom. Ponuda je kasnije nadopunjena ultimativnim modelom Sleipner i modelom prihvatljivije cijene Magne.

Također ponuda sadrži i tri tangencijalne gramofonske ručke pogonjene zrakom, koje su predviđene za korištenje na standardnim gramofonima.

Koliko god je Bergmannova airbearing tehnologija zračnog ležaja napredna i komplicirana za izradu, toliko su sami gramofoni jednostavni za podešavanje i svakodnevnu upotrebu. Fantastično…