Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Talijanski Gold Note svjetski je poznat proizvođač predivnih gramofona i odličnih pojačala. Postoje već 25 godina, a prošle godine digli su buru u audiofilskom svijetu sa dva vanserijska proizvoda.

IS-1000 kombinacija je integriranog pojačala, DAC pretvarača, gramofonskog pretpojačala i strimera visokih perfomansi, a sve u jednom vrlo elegantnom kučištu. Dodajte par zvučnika, gramofon i Vaš HI-FI sistem snova je završen.

Upravo je predstavljeno novo gramofonsko pretpojačalo PH-10. Njegove izuzetne mogućnosti podešavanja i vrhunski zvuk nisu mogli proći nezapaženo. Ovaj phono preamp već je dobio mnogo prestižnih nagrada.

Gramofon Meditarreno jedan je od najljepše dizajniranih gramofona svijeta. Ponovnim populariziranjem analogne reprodukcije, proizvođači gramofona kao da se natječu u količini kiča. Gramofoni Gold Note dizajnirani su bezvremensko decentno, ukras su svakog doma.

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Njemačka ekskluzivna tvrtka Avantgarde Acoustics ove godine slavi 25 godina postojanja. Jedina je audio tvrtka koju je njemačka gospodarska komora uvrstila na listu super brendova kao što su Mercedes, Bosch, Porsche itd. Za 2016 svi modeli su obnovljeni u XD seriju, što znači da se svi zvučnici / aktivni bas moduli mogu prilagoditi prema akustici slušaone. Od svibnja samo u Planetu.

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Tvrtka Accuphase iz japanske Yokohame po mnogima proizvodi najbolje audio uređaje svijeta. Fanatično su projektirani, neviđene kvalitete izrade, potpuno  pouzdani u radu. Implementirani materijali i elektronički elementi najviše su kakvoće. Duže od 42 godine Accuphase uređaji predmet su čežnje svakog audiofila. Također su i odlična investicija jer i nakon mnogo godina korištenja zadržavaju svoju vrijednost. Mnogima čak vrijednost i naraste.

Kontaktirajte nas za trenutnu najbolju moguću ponudu. Po Vašem pozivu saznat ćete koliko traženi uređaj trenutno košta u svijetu, a mi ćemo pokušati ponuditi konkurentniju cijenu.

NA SVE ACCUPHASE UREĐAJE DAJEMO JAMSTVO OD 36 MJESECI.

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Tannoy je uz Luxman najstariji audio brand na svijetu. Osnovan je davne 1926. godine.  Ime potječe od izuma osnivača tvrtke Guy Fontana, „solid state ispravljača“ izrađenog od smjese tantala i olova. Upravo je ta legura osnova današnjeg imena sada svjetski poznatog branda Tannoy.

Tannoy je brand koji se može naći ne samo u domovima hi-fi entuzijasta diljem svijeta, nego i u nekim od najprestižnijih audio instalacija diljem svijeta. Primjeri uključuju kongresni centar u Hong Kongu, Sydney Opera House, London Palladium, te Bellagio i Hard Rock hotele u Las Vegasu. Najnoviji su projekti Burj Khalifa i Atlantis Hotel Resort u Dubaiju i Yas Marina Hotel na Abu Dhabi Formula 1 stazi.

Tannoy tvornica nalazi se u Coatbridgeu – Škotska, u blizini Glasgowa, gdje  je smještena posljednjih 37 godina. Svi Tannoy proizvodi dizajnirani  su i razvijeni u Velikoj Britaniji.

Za 2017  godinu obnovljena je legendarna Legacy serija zvučnika iz 70ih godina prošlog stoljeća, modeli Eaton, Cheviot i Arden.

Kontaktirajte nas za trenutnu najbolju moguću ponudu. Po Vašem pozivu saznat ćete koliko traženi uređaj trenutno košta u svijetu, a mi ćemo pokušati ponuditi konkurentniju cijenu.

Pročitaj više

Zašto je Tannoy tehnički superioran:

Najveća mana 99% zvučnika je sporost / lijenost. Glazba je dinamična i brza,
a zvučnici to ne mogu pratiti, što se pokušava popraviti snažnim pojačalima.
Tannoy je više od 50 godina superioran baš u tom segmentu.
– Potrebna su mu nevelika pojačala da bi se pojavila dinamičnost. To je pogotovo bitno kada se koriste jeftiniji ampovi ili cjevaši. Naime, proizvođači učestalo lažu o snazi. Da bi pojačalo razvilo pravih 100-njak wattTrenutno je Tannoy aktivan u tri audio sektora: kućni Hi-Fi, poslovne zvučne instalacije i studio opra u AB klasi, potreban je veliki toroidni trafo koji hrani tranzistore, pa bi težina pojačala koje zaista može isporučiti 100 watta bila minimalno oko 25kg. Sada zamislite koliko zaista imaju komercijalna visoko serijska pojačala od par kila,
sa trafom veličine keksa.
– Zbog te osobine, Tannoyi zvuče odlično i na maloj glasnoći, što konkurencija ne prati, ali također mogu svirati vrlo glasno bez ikakve distorzije.
– Patentirani koaksijalni driver daje puno koherentniju zvučnu sliku, nego kada se visokotonac izdvaja. Zbog toga, Tannoy zvuči jednako dobro na svim udaljenostima, dok kod zvučnika sa izdvojenim visokotoncem, točnost je na određenoj udaljenosti, dok je sve ispred ili iza idealne udaljenosti od zvučnika manje ili više pogrešno (fazna greška)
– Tannoy ima široku disperziju, pa je sweet spot puno širi od konkurencije.
– Impedanca kod Tannoy je najstabilnija na tržištu, 5-8 ohma, što zapravo znači da predstavljaju mali teret za pojačala, pa tako dobro rade i sa najslabijim cjevašima.
– Tannoy zvučnici vrlo su fleksibilni za smještaj u prostoru, mogu biti postavljeni i uz sami zadnji zid.

 
Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

luxman brosura 2017

Luxman je na japanskom tržištu pozicioniran kao brand No.1 u visokokvalitetnom high end segmentu. Svaki proizvod koji dolazi iz Luxmana dizajniran je do najsitnijih detalja uz implementaciju najbolje postojeće tehnologije. Projektiranje i izrada svih uređaja odvija se isključivo u japanskoj Yokohami. 2015 godine Luxman je proslavio 90 godina osnutka.

Do 1998. godine Luxman je proizvodio izuzetno kvalitetnu elektroniku, no u masovnom segmentu. Tada se okreću projektiranju i izradi najkvalitetnijih HI-FI uređaja svijeta u high end segmentu. Zbog najbolje postojeće kvalitete, broj proizvedenih uređaja izuzetno se smanjio, jedva dostatno i za japansko tržište, pa je tako narednih godina cjelokupna Luxmanova proizvodnja  ostala isključivo japanskim kupcima.

2005 godine. Luxman odlučuje vrlo mali dio, tek oko 15% proizvodnje izvoziti, kako bi i kupci izvan Japan mogli uživati u beskompromisnoj Luxman kvaliteti. Postanite i Vi dio elitnih Luxman korisnika.

Kontaktirajte nas za trenutnu najbolju moguću ponudu. Po Vašem upitu saznat ćete koliko traženi uređaj trenutno košta u svijetu, a mi ćemo pokušati ponuditi konkurentniju cijenu.

Pročitaj više

Ponuda tranzistorskih integriranih pojačala svrstana je dvije serije. Modeli L-550AX2 i L-590AX2 imaju VU metre osvijetljene žutom bojom, što kod Luxmana označava rad u čistoj A klasi. Plava boja VU metara označava veću snagu i rad u A/B klasi, a modeli su L-505Ux2 i L-507Ux2. Izuzetnog su i danas rijetko viđenog komfora, opremljena gramofonskim ulazima za MC i MM zvučnice, te ulazom za slušalice. Za 2018 godinu, Luxman je predstavio svoje najbolje integrirano pojačalo, ultimativni model L-509x.

Izlazna pojačala M-900U i M-700U sa pripadajućim pretpojačalima C-700U i C-900U pripadaju u sam svjetski vrh. Oba pojačala predviđena su i za rad kao mono blokovi.

Luxman je godinama razvijao vlastiti SACD transportni mehanizam. Isti se danas  ugrađuje u tri SACD playera, a top model D-08u ujedno je i ponajbolji takav uređaj svijeta. Za novu digitalnu eru, razvijena su tri digitalno analogna konvertera, koja omogućavaju lagano povezivanje sa kućnim računalima preko asinhronog USB ulaza. 

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Britanska legendarna tvrtka ove godine slavi 50 godina. Ručna izrada u Velikoj Britaniji, topologija pojačala u superiornoj A klasi, razumne cijene.

Od prosinca 2017 samo u Planetu …

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Origin Live britanska je tvrtka konstruktora Mark Bakera. Gramofoni i gramofonske ručice iz programa Origin Live,  usavršavaju se skoro tridesetak godina, isključivo po sluhu. U 2017 godini, većina proizvoda je u mk 3 statusu. Nijedan detalj ili riješenje nije implementiran bez potrebe ili isključivo u svrhu izgleda. Mnogi recenzenti svijeta koriste upravo Origin Live. Možda i ponajbolja ručica svijeta je Origin Live Enterprise. Izrađena je od čak šest vrsta materijala, interno i vanjsko ožičenje je najbolje srebrno postojeće. Želite li iz vinilnih ploča izvuči najviše moguće, obavezno prije kupovine proučite Origin Live gramofone i ručke. Katalog proizvoda preuzmite OVDJE

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Quad hifi osnovan je davne 1937. godine u Velikoj Britaniji. Legendarni osnivač Peter Walker kontruirao je neke od najpoznatijih hifi uređaja ikad. Elektrostatski Quad ESL zvučnici i danas su najbolje što svijet nudi u zvučničkim sustavima, a po pitanju mikrodinamike i točnosti timbra. Mnogi recenzenti smatraju Quad ESL zvučnike najboljim ikad konstruiranim. Quad je upravo kompletno obnovio svoj program i predstavio vrlo zanimljivu Artera seriju elektronike, kao i S i Z serije zvučnika. Legendarnu Classic cijevnu amplifikaciju i ESL 2912 i ESL 2812 elektrostatske zvučnike nije potrebno posebno predstavljati.

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Thoress audio, iza koje stoji konstruktor i vlasnik Reinhard Thoress, izrađuje jedinstvenu cijevnu, kao i visoko osjetljive zvučnike, pogodne za rad sa pojačalima male snage. Thoressa nazivaju i europski Shindo, zbog korištenja NOS cijevi i posebnih elektroničkih komponenti. Kvaliteta zvuka i izrade na najvišem mogućem nivou, aparati za istinske glazboljupce.

Planet Audio Posjeti stranicu zastupstva
Planet Audio
Planet Audio
Planet Audio

Britanska renomirana tvrtka Creek audio osnovana je prije 30 godina. Današnji program sadrži dva integrirana pojačala, dva cd playera/DACa te dva izlazna pojačala. Integrirana pojačala mogu se proširiti dodavanjem modula za tuner, gramofon, DAC.

Oba cd playera imaju visoko razlučivi USB ulaz, na koji se može spojiti računalo, te tako cd player iskoristiti kao i odličan DAC.

Creek audio uređaji dobitnici su pregršt nagrada u best buy kategoriji.

Dodajte odlične, vrlo iskoristive i cijenom povoljne Tannoy zvučnike serije Mercury ili Revolution i dobili ste odličan kompletan HIFI sustav uz vrlo razumnu cijenu.

Od svibnja 2016 samo u Planetu.